Εθνική Τράπεζα: Δείτε τα κίνητρα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών
31/07/2019 13:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εθνική Τράπεζα: Δείτε τα κίνητρα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών

Τα κίνητρα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών παρουσίασε στη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας ο CEO, Παύλος Μυλωνάς.


Οι συνεπείς δανειολήπτες θα απολαμβάνουν:

–Επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων που πληρώνουν σε ετήσια βάση. Η επιστροφή αυτή αποδίδεται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους για το έτος που πέρασε.

–Επιβράβευση 2% επιπλέον όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους μέσω του προγράμματος go4more, σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους Super Market και Πρατήρια Καυσίμων. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε πόντους που αποδίδονται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους, για το έτος που πέρασε.

– Επίσης, οι πελάτες που πληρώνουν τη μηνιαία δόση του δανείου τους κερδίζουν μέσω του προγράμματος go4more, επιπλέον πόντους, τους οποίους και μπορούν να εξαργυρώνουν στο δίκτυο 6.800 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Ο κ. Μυλωνάς πρόσθεσε ότι οι συνθήκες στην οικονομία βελτιώννται και αυτό, σε συνδυασμό με την εκλογή νέας κυβέρνησης, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση των επενδύσεων.

Στόχος της τράπεζας, είπε ο διευθύνων σύμβουλος, είναι να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια από ποσοστό άνω του 40% σε 5% έως το 2022, χωρίς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

ΥΠΟΙΚ σε τράπεζες: Ακολουθήστε το παράδειγμα της Εθνικής, επιβραβεύστε τους συνεπείς δανειολήπτες

Μήνυμα προς τις ελληνικές τράπεζες, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Εθνικής και να προχωρήσουν στην επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, αποστέλλει το υπουργείο Οικονομικών.

Αφού χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, η οποία χθες Τρίτη ανακοίνωσε πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών με τρεις τρόπους, το υπουργείο Οικονομικών, ζητά και από τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα να πράξουν ανάλογα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να επιβραβεύσει τη συνέπεια σε στεγαστικά δάνεια της. Είναι μια πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναγνωρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των συνεπών δανειοληπτών.

Αυτό πιστεύαμε και στις 18 Φεβρουαρίου 2019, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών τόνιζε ότι «πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να επιβραβευτούν αυτοί οι δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης με πολύ μεγάλο κόπο κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες».
Καλούμε και τις άλλες τράπεζες να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Πηγή: protothema.gr