Επιβεβαιώνει ο Βαρουφάκης τις καταγγελίες Στουρνάρα
12/10/2016 12:37
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιβεβαιώνει ο Βαρουφάκης τις καταγγελίες Στουρνάρα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιάνης Βαρουφακης μετά τις καταγγελίες του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή ότι πήγε στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δήλωσε ότι είναι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας όμως και τις δηλώσεις του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.«Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει και έπρεπε να κουρευτεί», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην εφημερίδα Realnews.

Υποστηρίζει επίσης ότι ως υπουργός Οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευε σε οικονομική θέση για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσει τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης επιτίθεται επίσης στον κ. Στουρνάρα με το επιχείρημα ότι ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ελάφρυνση του χρέους, τη στιγμή που με τις δηλώσεις του στη Βουλή φαίνεται ότι έλεγε στον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να μην ακούει τον υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

imerisia.gr