ΔΝΤ: Καμία εσωτερική διαφωνία για το ελληνικό ζήτημα
23/04/2017 13:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΝΤ: Καμία εσωτερική διαφωνία για το ελληνικό ζήτημα

Στο εσωτερικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν υπάρχουν διαφωνίες για το ελληνικό ζήτημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ο Τζέρι Ράις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον διέψευσε με αυτόν τον τρόπο το δημοσίευμα των New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα, σε δημοσίευμα με τίτλο «Το ΔΝΤ είναι ξανά διχασμένο για την Ελλάδα», ανέφερε ότι το Ταμείο «είναι διχασμένο για το αν θα χορηγήσει νέα δάνεια στη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα».

Για πάνω από ένα χρόνο, αξιωματούχοι του Ταμείου λένε- δυνατά- ότι δεν μπορούν να μετάσχουν σε ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, εκτός αν η Ευρώπη συμφωνήσει να ελαφρύνει το χρέος, σημείωνε η αμερικανική εφημερίδα. «Η απροθυμία του Ταμείου να χορηγήσει περαιτέρω χρήματα στην Ελλάδα υπογραμμίζει επίσης μία ευρέως διαδεδομένη άποψη μεταξύ αξιωματούχων του ΔΝΤ- και της διοίκησης Τραμπ- ότι το ΔΝΤ ξεπέρασε τον εαυτό του με την Ελλάδα. Επίσης βλέπουν την ευθύνη για την αποκατάσταση της οικονομικής υγείας της χώρας ως κάποια που ανήκει πρωταρχικά στην Ευρώπη, η οποία αυτή τη στιγμή καλύπτει το 80% του ελληνικού χρέους», ανέφερε ακόμη το δημοσίευμα.

Ομως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα παραπάνω, διαβεβαίωσε ότι το Ταμείο δεν είναι διχασμένο σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα.

eleftherostypos.gr