Δημοσκόπηση Metron Analysis: 9 στους 10 πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί
06/09/2018 13:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 9 στους 10 πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί

Μόνο ρόδινη δεν είναι για τους Ελληνες η επόμενη ημέρα των μνημονίων και δεν δείχνουν ότι έχουν πειστεί από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς.

Σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες (89%) εκτιμούν πως η λιτότητα θα συνεχιστεί μέσω των υφιστάμενων συμφωνιών, ενώ στον αντίποδα το 7% αντιτείνει ότι η 20η Αυγούστου σηματοδότησε το τέλος της εποχής λιτότητας στην χώρα μας.

Περισσότεροι από δύο στους τρεις (67%) δηλώνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση, αν και το ποσοστό των απαισιόδοξων έχει μειωθεί κατά επτά μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.
Το 27% πιστεύει πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, κατηγορία όπου παρατηρείται αύξηση έξι μονάδων.


Επίσης Πάνω από οκτώ στους δέκα (83%) θα ήθελαν να συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Στην ανάλυση της δημοσκόπησης τονίζεται ότι «εμφανίζονται να έχουν τις θετικότερες εκτιμήσεις είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι έχουν «σηκώσει» το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης μέσω τω περικοπών και των ελαστικών μορφών απασχόλησης».

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 28 και 30 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την λήξη του τρίτου Μνημονίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.003 ατόμων.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ

Πηγή:eleftherostypos.gr