Διεσώθη ο ιστορικός τίτλος της  «Ναυτεμπορικής»
07/04/2021 23:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διεσώθη ο ιστορικός τίτλος της «Ναυτεμπορικής»

Εμφατική νίκη του Δ. Μελισσανίδη έναντι του Βαγγέλη Μαρινάκη

Στην εταιρεία Ζοfrank Holding Co ltd συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη ανήκει πλέον ο ιστορικός τίτλος της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» καθώς και τα πιεστήρια του Ομίλου.

Η εν λόγω εταιρεία πλειοδότησε για την αγορά της «Ναυτεμπορικής» αντί του ποσού των 7 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η ολοκλήρωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού βρήκε τον εφοπλιστή και ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ να είναι πλειοδότης των περιουσιακών στοιχείων της εφημερίδος αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη με 3.857.000 ευρώ.

Προσφορές για την εταιρεία κατέθεσαν επίσης η εταιρεία Cairo της Do Value με 1.500.000 και η Τεχνική Ολυμπιακή Κ. Στέγγου με 1.500.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού περιελάμβανε δύο διαγωνισμούς:

Ναυτεμπορική
Ο πρώτος αφορούσε τα ακίνητα του ομίλου τα οποία είναι σε Παιανία (13 στρέμματα), Λένορμαν και Θεσσαλονίκη τα οποία και πουλήθηκαν σε εταιρεία της Do Value, Cairo Estate, η οποία συμφώνως προς πληροφορίες έχει βρει αγοραστή για τα συγκεκριμένα ακίνητα, έναντι 4,15 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος διαγωνισμός, στον οποίο επικράτησε η Ζοfrank Holding Co ltd, αφορά τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας, των ιστοσελίδων της και το πιεστήριο.

Ένας τρίτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για τη θυγατρική Pestaola Media. Τους διαγωνισμούς έτρεξε για λογαριασμό της Do Value η Grand Thorton, η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε διαχειριστεί και τις ανάλογες διαδικασίες για τον ΔΟΛ και το Mega.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση και αναμφίβολα προκαλεί σοβαρές αλλαγές στο μιντιακό τοπίο της χώρας. Πέραν του ιστορικού τίτλου της Ναυτεμπορικής, η μεταβίβαση των πιεστηρίων πυροδοτεί μια σειρά από εξελίξεις και κυρίως διασφαλίζει ότι θα αποφευχθούν νέες μονοπωλιακές τακτικές στον χώρο του Τύπου.

Επίσης, σε επίπεδο επιχειρηματικής σημειολογίας ήταν μια εμφατική νίκη του Δ. Μελισσανίδη έναντι του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πηγή: newsbreak.gr