Δεν διαψεύδει το ΔΝΤ τα περί συζήτησης για μείωση αφορολογήτου από το 2019
29/03/2018 18:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν διαψεύδει το ΔΝΤ τα περί συζήτησης για μείωση αφορολογήτου από το 2019

Δεν διαψεύδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις πληροφορίες ότι έχει ζητήσει επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου ώστε να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2019, αντί για τις αρχές του 2020 όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.


Υπό τη σκιά ευρωπαϊκών διαρροών πως το Ταμείο πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τζέρι Ράις δήλωσε πως οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2019 και την πορεία των μεταρρυθμίσεων θα γίνουν στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, μαζί με τους εταίρους και την ελληνική κυβέρνηση.

Σημείωσε πως μολονότι η Ελλάδα έχει πετύχει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί, προσθέτοντας πως αυτό το γνωρίζει και η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Ράις τόνισε επίσης ότι στο μέτωπο του χρέους οι τεχνικές διαβουλεύσεις έχουν «εντατικοποιηθεί», εκφράζοντας εκ νέου την ελπίδα του Ταμείου πως τελικά θα υπάρξει «θετικό αποτέλεσμα» που θα εγγυάται «αξιόπιστα» τη βιωσιμότητα των ελληνικών οφειλών.

Επαναβεβαίωσε την πάγια γραμμή του ΔΝΤ ότι η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις και η ελάφρυνση του χρέους παραμένουν απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε το Ταμείο να ενταχθεί χρηματοδοτικά στο Μνημόνιο.

Ο κ. Ράις πάντως διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί ρήξης ανάμεσα στο Ταμείο και τους ευρωπαίους εταίρους, λέγοντας λιτά πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένουν «εξαιρετικές» και «πολύ υγιείς».

Επισήμανε δε πως η σχέση των δύο πλευρών υπερβαίνει την Ελλάδα.

Πηγή: http://www.skai.gr