Δεν αλλάζει η στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς μετά την αποχώρηση του Μ. Σάλλα
20/07/2016 18:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν αλλάζει η στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς μετά την αποχώρηση του Μ. Σάλλα

Η στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει απαράλλακτη, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι έχει, ήδη, επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η τράπεζα βρίσκεται στη σωστή τροχιά, ώστε να περάσει στην κερδοφορία στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Για την πρόθεση της παραίτησής του ο κ. Σάλλας, όπως ανέφερε, μιλώντας και στο ΔΣ της τράπεζας, είχε ενημερώσει από τις αρχές του 2016, τόσο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), όσο και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο επίτιμος, πλέον, πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ανοίξει ο ίδιος τον δρόμο για νέους ανθρώπους στη διοικητική κορυφή, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ΤΧΣ, στο πλαίσιο της επικείμενης αναδιάρθρωσης της τράπεζας, μπροστά στις νέες προκλήσεις της νέας εποχής.

Ο ίδιος, όπως σημείωσε και στο ΔΣ, έκλεισε έναν πολύ αποδοτικό κύκλο 25 ετών ως δημιουργός και πρόεδρος της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς το 1991 είχε το 0,1% της αγοράς, ενώ στην παρούσα φάση έχει μερίδιο αγοράς 30%. Είχε 200 εργαζόμενους και τώρα έχει 19.000, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε ενεργητικό 200 εκατ. ευρώ και τώρα φτάνει περίπου τα 90 δισ. ευρώ. Αυτή η μεγάλη ανάπτυξη της τράπεζας πραγματοποιήθηκε, τόσο με αυτόνομη επέκταση με άνοιγμα νέων καταστημάτων, όσο και με μία σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων μεγάλου αριθμού μικρών και μεγαλύτερων τραπεζών, που σταδιακά ενσωματώθηκαν πλήρως και με επιτυχία στην Τράπεζα Πειραιώς.

«Ο κ. Σάλλας, με την πολυετή εμπειρία και τη γνώση του, πλοήγησε την τράπεζα τα τελευταία οκτώ χρόνια της κρίσης σε ασφαλή νερά, προστατεύοντας τα συμφέροντα των καταθετών, των πελατών και της οικονομίας», αναφέρουν πηγές της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Σάλλας πιστεύει ότι η τράπεζα βρίσκεται σε καλή θέση, για να συνεχίσει ανεμπόδιστα και με απόλυτη ασφάλεια την πορεία της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ