Βίζερ: Ανόητοι όσοι θέλουν να φύγει το ΔΝΤ – Να κλείσει η αξιολόγηση
03/03/2017 20:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βίζερ: Ανόητοι όσοι θέλουν να φύγει το ΔΝΤ – Να κλείσει η αξιολόγηση

«Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι» είπε ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών. Εστιάζοντας δε, στο κλείσιμο της συμφωνίας, ο κ. Βίζερ επεσήμανε ότι αν θέλουν τα μέρη, είναι τεχνικά εύκολο, να κλείσουν συμφωνία μέχρι την Παρασκευή με μια απόφαση στο Eurogroup, ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχουν δυσκολίες.

Ο κ. Βίζερ ανέφερε ότι τον στεναχωρεί το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση και ζήτησε «περισσότερη δράση και λιγότερες κουβέντες» για να κλείσει η συμφωνία, ενώ σε ερώτηση τι θα άλλαζε στη χώρα, έκανε λόγο για ένα δημόσιο τομέα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, που θα εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τον έλληνα πολίτη.

«Eίναι λίγο απογοητευτικό ότι ακόμα βρισκόμαστε στη μέση της δεύτερης αξιολόγησης. Μέσα σε ενάμιση χρόνο δεν έχουμε ολοκληρώσει καν την δεύτερη αξιολόγηση» σχολίασε ο κορυφαίος παράγοντας της ευρωζώνης. «Δεν γίνεται να επιταχύνουμε λιγάκι; Μόνο λίγο..» είπε χαρακτηριστικά.

«Τεχνικά είναι εύκολο, αν το θέλει κανείς. Αν το ήθελαν όλοι, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε την άλλη Παρασκευή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βίζερ έκανε μνεία ακόμη και στα στοιχεία για τις καταθέσεις στις τράπεζες και προανήγγειλε ότι έχουμε μια δυσκολία μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι, εννοώντας προφανώς την πληρωμή των ομολόγων του Ιουλίου.

Ο ίδιος ευχήθηκε να υπάρξει δημόσιος τομέας χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, αλλά και «λιγότερο δράμα» στις συζητήσεις και περισσότερες πράξεις (προφανώς από την κυβέρνηση).

«Αν φύγει το ΔΝΤ ίσως να μπορούσαμε να επεξεργαστούμε άλλο πρόγραμμα το φθινόπωρο, αλλά αυτό θα είναι καταστροφικό» σχολίασε, προσθέτοντας ότι είναι ανόητοι όσοι υποστηρίζουν την αποχώρηση του ΔΝΤ.

«Πολλοί σε αυτή τη χώρα έχουν όλα αυτά τα ωραία όνειρα ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Αυτό απαιτεί πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων «μία-δύο Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης» για το τι θα γίνει, ενώ οι υπουργοί και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα ζητήσουν νέα συμφωνία. Θα την επεξεργαστούμε και μπορεί να καταλήξουμε σε νέο πρόγραμμα το φθινόπωρο» προειδοποίησε ο κ. Βίζερ.

eleftherostypos.gr