Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Να φοβάστε λιγότερο τη δραχμή από το κλείσιμο της αξιολόγησης
14/03/2017 21:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Να φοβάστε λιγότερο τη δραχμή από το κλείσιμο της αξιολόγησης

"Καταστροφικό" χαρακτήρισε το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ σημείωσε ότι η επιλογή της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η ρήξη με τους δανειστές.

Ερωτηθείς εάν αυτός ο δρόμος οδηγεί στην επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά "ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης", επισημαίνοντας ότι η παγίωση ενός πλεονάσματος 3,5% θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

"Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση", υποστήριξε και εμφανίστηκε βέβαιος πως η κυβέρνηση θα αποδεχθεί τα πάντα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Ιούλιο, όταν η Αθήνα θα κληθεί να καταβάλλει περίπου 4 δισ. ευρώ.

Επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ποια ήταν η μεγάλη διαφωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της επικράτησης του "όχι” στο δημοψήφισμα. Του είχα πει, δήλωσε, πως "στόχος τους είναι να επιλέξουν εκείνοι πότε θα συμβεί το Grexit".

capital.gr