Ατομικές συμβάσεις και στο Δημόσιο – Οι δανειστές ακουμπούν και την ιερή αγελάδα του ΣΥΡΙΖΑ
12/06/2016 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ατομικές συμβάσεις και στο Δημόσιο – Οι δανειστές ακουμπούν και την ιερή αγελάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα πρόταση-φωτιά των δανειστών για ατομικές συμβάσεις σε όλο το φάσμα του Δημοσίου.

Οι δανειστές σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας RealNews προωθούν μοντέλο ιδιωτικού τομέα σε όλο το Δημόσιο θελοντας να αλλάξει και το καθεστώς των προσλήψεων.

Η Κομισιόν και οι εταίροι σκοπεύουν να βάλουν την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών να συγκρουστούν με όλες τις λεγόμενες ομάδες «εδραιωμένων συμφερόντων».

Σε συνδυασμό μάλιστα με τα εργασιακά, που βρίσκονται στο πρόγραμμα των προαπαιτούμενων, πολλοί είναι οι σύμβουλοι που εισηγούνται στις Βρυξέλλες ότι στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν οι όροι και οι σχέσεις εργασίας, όχι μόνο στον ιδιωτικό τομεά, αλλά και στον δημόσιο.

Αξιωματούχοι των Βρυξελλών, που έχουν γνώση των συζητήσεων, λένε στη Real News ότι θα προταθεί στην ελληνική κυβέρνηση να φέρει στο δημόσιο «κανόνες και εργασιακές συνθήκες του ιδιωτικού τομέα», με ατομικές συμβάσεις και εργολαβίες, αλλάζοντας ριζικά το ισχύον πλαίσιο προσλήψεων.

Επιπλέον διακινείται έντονα το σενάριο επιβολής ενός κυκλικού συστήματος συνεχών μετακινήσεων υπαλλήλων, ως πρόνοια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που είναι ενδημική και κοστίζει στο κράτος δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ραγδαίες θα είναι και οι αλλαγές σε ενέργεια, ΔΕΗ και άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου.

eleftherostypos.gr