Απίστευτη δήλωση Κατρούγκαλου: «Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ»
30/05/2016 14:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτη δήλωση Κατρούγκαλου: «Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ»

Πληθαίνουν οι δηλώσεις-«μαργαριτάρια» από τους κυβερνητικούς με την τελευταία να προέρχεται από υπουργικά χείλη, αυτά του υπουργού Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, και να θυμίζει έντονα την τοποθέτηση Θεοπεφτάτου που είχε πει πως «δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις και να πίνεις καφέ»!

Ο κ. Κατρούγκαλος με σημερινές του δηλώσεις, θέλοντας να εξηγήσει την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει επιπλέον φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες, δήλωσε ότι «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ».

«Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς… Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε» επισήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κυβερνητική απόφαση να επιβάλει φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Ομαδικές απολύσεις και επιστροφή ΕΚΑΣ με «τρικ»
Πως δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων διαβεβαίωσε ο κ. Κατρούγκαλος. «Οι εργοδοτικές οργανώσεις μου είπαν δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας για τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά.

Την ίδια ώρα ανακοίνωσε το σχέδιο για επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα και το οποίο θα είναι το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά.
Για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι οι θεσμοί διαφωνούν.

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε» ανέφερε.

Όσον αφορά τη διάταξη του νομοσχεδίου για τις offshore που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί» διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Πηγή: eleftherostypos.gr