Αίτημα για χρηματοδότηση και τεχνική βοήθεια και από την Παγκόσμια Τράπεζα έχει καταθέσει η κυβέρνηση
02/03/2017 23:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αίτημα για χρηματοδότηση και τεχνική βοήθεια και από την Παγκόσμια Τράπεζα έχει καταθέσει η κυβέρνηση

Χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα, για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, την προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, φαίνεται πως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα έχει ζητήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα να χρηματοδοτήσει τριετές πρόγραμμα για τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας κατ’ έτος, συνολικού κόστους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Politico, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας επιβεβαίωσε το ελληνικό αίτημα για βοήθεια, αρνούμενος όμως να αποκαλύψει το ύψος της χρηματοδότησης που έχει ζητήσει η Αθήνα. Όπως εξήγησε, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθεί η Παγκόσμια Τράπεζα, κάθε απόφαση που αφορά τη χορήγηση δανείων υπόκειται σε έγκριση από το εκτελεστικό συμβούλιο του οργανισμού.

Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στον ιστότοπο ότι όντως έχουν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις, χωρίς όμως να μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημο αίτημα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι αδελφός οργανισμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όμως ασχολείται πρωτίστως με υπανάπτυκτες και αναπτυσσόμενες χώρες. Έχει ως κύρια αποστολή την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των στρωμάτων που ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

imerisia.gr