"Καμπανάκι" Ρέγκλινγκ: Μπορεί να σταματήσουμε τα μέτρα για το χρέος, εάν η Ελλάδα δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
10/09/2018 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Καμπανάκι" Ρέγκλινγκ: Μπορεί να σταματήσουμε τα μέτρα για το χρέος, εάν η Ελλάδα δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Αυστηρό μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, απέστειλε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην αυστριακή Die Presse.

Μάλιστα προειδοποίησε πως σε αντίθετη περίπτωση οι δανειστές της Ελλάδας μπορεί να σταματήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Ειδικότερα, σε ερώτηση της αυστριακής εφημερίδας "Τι σας κάνει να αισιοδοξείτε; Το χρέος της Ελλάδας εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα άνω του 180% του ΑΕΠ της χώρας και κάποιοι υπουργοί του κ. Τσίπρα θέλουν να πάρουν πίσω τις μεταρρυθμίσεις", ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε:

"Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ υπομονετικοί πιστωτές, αλλά μπορούμε να διακόψουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που έχουμε αποφασίσει με την Ελλάδα, αν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν συνεχιστεί όπως έχει συμφωνηθεί. Είμαι αισιόδοξος μετά τις πρόσφατες συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το επίπεδο του χρέους φαίνεται να είναι εξαιρετικά υψηλό. Αλλά η Ελλάδα μπορεί να ζήσει με αυτό, καθώς οι λήξεις των δανείων εκτείνονται σε μεγάλο βάθος χρόνου και τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις περισσότερες χώρες".

Ερωτηθείς για το εάν 10 χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman, η Ευρώπη έχει πάρει τα σωστά διδάγματα από την κρίση ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή κρίση μπορεί να μην ήταν τόσο ισχυρή αν δεν υπήρχε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ακριβώς πριν από αυτήν. Ωστόσο, όπως ανέφερε, σήμερα οι παγκόσμιες αγορές είναι περισσότερο ρυθμισμένες σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.

Πηγή:capital.gr