Χρίστιαν Μίτσκοσκι: «Ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω το Βόρεια για τη Μακεδονία»
08/11/2021 11:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρίστιαν Μίτσκοσκι: «Ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω το Βόρεια για τη Μακεδονία»

«Χαρτί υγείας» η Συμφωνία των Πρεσπών...

Το στίγμα του για την στάση των Σκοπίων απέναντι στην Ελλάδα, αν αναλάβει την εξουσία το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, έδωσε ο ηγέτης του Χρίστιαν Μίτσκοσκι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sitel.

Σύμφωνα με τον Μίτσκοσκι, ο οποίος κινείται για να ρίξει την Κυβέρνηση Ζάεφ έχοντας εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών ως επιχείρημα για να συνεχίσει «το έγκλημα της επανάληψης του προσδιορισμού Βόρεια».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να το χρησιμοποιεί: «Αρκετά χρόνια (ο Ζάεφ) απευθυνόταν στο κοινό χρησιμοποιώντας αυτό τον προσδιορισμό (σ.σ. το Βόρεια), αν και γνώριζε ότι πληγώνει τα συναισθήματα των πολιτών, για να κολακεύει τις γειτονικές χώρες. Δεν θα το κάνω, γιατί γνωρίζω επαρκώς τη χειραγώγηση σχετικά με τον προσδιορισμό και την εφαρμογή του».

Κατά τα άλλα, είπε ότι… δεν μπορεί να αγνοήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Όμως, τη συμφωνία των Πρεσπών, που φέρνει μαζί της μια συγκεκριμένη πραγματικότητα στη Μακεδονία – είμαστε μέρος αυτής της Βουλής, συμμετέχουμε σε εκλογές στη χώρα, είμαστε μέρος μίας πραγματικότητας την οποία δυστυχώς υιοθέτησε ο Ζόραν Ζάεφ – δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε, δεν μπορούμε να είμαστε υποκριτές και να λέμε ότι δεν είναι πραγματικότητα».

Πηγή: newsbreak.gr