Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
22/12/2019 12:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χονγκ Κονγκ: Χρήση σπρέι πιπεριού από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των διαδηλωτών

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Χονγκ Κονγκ ψέκασαν σήμερα με σπρέι πιπεριού τους διαδηλωτές σε μία προσπάθεια να διαλύσουν μία διαδήλωση, στο οικονομικό κέντρο της πόλης κι αφού είχε προηγηθεί μία ειρηνική διαδήλωση υπέρ των Ουιγούρων.

Η αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ήταν εκτός ελέγχου, καθώς δεκάδες αστυνομικοί είχαν παραταχθεί κατά μήκος μιας κεντρικής πλατείας και απέναντι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν γυάλινα μπουκάλια, αλλά και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Νωρίς το απόγευμα, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές είχαν διαδηλώσει ειρηνικά, κρατώντας σημαίες των Ουιγούρων, αλλά και πόστερ κι ενώ οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται για έξι και πλέον μήνες.

Ένα μεικτό πλήθος από νέους σε ηλικία, αλλά και μεγαλύτερους διαδηλωτές που φορούσαν μαύρα ρούχα, αλλά και μάσκες για να μην αποκαλύψουν τα πρόσωπα τους κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα που έγραφαν “Ελευθερώστε τους Ουιγούρους, Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ” και “Η πλαστή ‘αυτονομία’ στην Κίνα προκαλεί γενοκτονία.”

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ