Χαμός με τις δηλώσεις Τούρκου καθηγητή: «Είμαστε εξισλαμισμένοι Ελληνορωμαίοι»!
01/07/2021 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαμός με τις δηλώσεις Τούρκου καθηγητή: «Είμαστε εξισλαμισμένοι Ελληνορωμαίοι»!

Χαμός έχει προκληθεί στην Τουρκία με τις δηλώσεις του καθηγητή Σενγκιόρ ότι στην Ανατολία τα γονίδια της Μέσης Ασίας είναι μόλις 7%. Και συνεχίζοντας αποκάλυψε για τους Τούρκους ότι: «Εμείς είμαστε μουσουλμάνοι Ρωμαίοι»! Δηλαδή αποδέχεται ότι πρόκειται για απογόνους ελληνόφωνων πληθυσμών που εξισλαμίστηκαν.

Και συνεχίζει ο καθηγητής: «Στην Ανατολία έγινε μία σχετική έρευνα DNA και βγήκε πως εμείς σε πολύ μεγάλο βαθμό είμαστε Ινδοευρωπαίοι. Μην ξεχνάτε πως εμείς είμαστε κληρονόμοι του Βυζαντίου. Και για αυτό υπήρξαν πολλοί γάμοι επί Οθωμανών. Δηλαδή αναμιχθήκαμε πολύ. Για αυτό το λόγο εμείς είμαστε μουσουλμάνοι Ρωμαίοι».

Τις αποκαλύψεις αναμετέδωσε ο καθηγητής στον Καναδά Μεχμέτ Εφέ Τζαμάν, που έκανε και το δικό του σχόλιο: «Γιατί το τουρκικό κράτος θέλει να κρύψει ότι ο λαός της Ανατολίας είχε σε μεγάλο βαθμό ελληνορωμαϊκές ρίζες; Ποιος ήταν ο λόγος για αυτό το μυστικό; Γιατί φοβάται; Γιατί κρύβουν προσεκτικά την ελληνική καταγωγή των τουρκόφωνων μαζών που εξισλαμίστηκαν και λόγω γλωσσικής αφομοίωσης;».

Τα παραπάνω έγραφε ήδη από τον 12ο αιώνα η κόρη του Αυτοκράτορα Αλέξιου Κομνηνού, Άννα Κομνηνή, στην «Αλεξιάδα» όπου ανέφερε πως οι αποκαλούμενοι Τούρκοι των μικρασιατικών παραλίων ήταν όλοι Ελληνόφωνοι.

Πηγή: newsbreak.gr