Χάφταρ: Καταρρίψαμε τουρκικό drone έξω από την Τρίπολη
15/12/2019 12:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χάφταρ: Καταρρίψαμε τουρκικό drone έξω από την Τρίπολη

Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA), ο οποίος τελεί υπό τις διαταγές του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο (drone) αεροσκάφος 11 χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη, σύμφωνα με τα αραβικά πρακτορεία ahvalnews.com και Al Arabiya.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Χάφταρ έχουν ήδη ξεκινήσει συντονισμένη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του Σάρατζ, που ελέγχει την Τρίπολη της Λιβύης και ορισμένες γειτονικές πόλεις. Ο Χάφταρ έχει στο πλευρό του ρωσικές παραστρατιωτικές ομάδες, και συγκεκριμένα τη μισθοφορική ομάδα Wagner, με πολεμική εμπειρία από τη Συρία και την Ανατ. Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, μετά τη συμφωνία-παρωδία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου ανέφεραν πως η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη, στο πλευρό του Σάρατζ, εάν της ζητηθεί. Εν τω μεταξύ, απόρρητη έκθεση του ΟΗΕ αποκάλυψε πως η Τουρκία έχει σπάσει το εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, εφοδιάζοντας με εξοπλισμό και όπλα το καθεστώς του Σάρατζ στην Τρίπολη.

Πηγή:capital.gr