Τσελίκ: Ο Αναστασιάδης να κρατά το 1974 φρέσκο στη μνήμη του
11/05/2019 14:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσελίκ: Ο Αναστασιάδης να κρατά το 1974 φρέσκο στη μνήμη του

Απειλές για νέο ’74 εξαπέλυσε ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. "Είναι καλό ο κ. Αναστασιάδης να κρατά το 1974 φρέσκο στη μνήμη του", δήλωσε.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι "το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά και το γεωτρύπανο Πορθητής δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο με τις ναυτικές μας δυνάμεις να τα προστατεύουν με ισχυρό τρόπο. Εδώ κανένα τετελεσμένο της ελληνοκυπριακής πλευράς ή της ελληνικής πλευράς δεν μπορεί να έχει τύχη ενάντια στην Τουρκία. Ούτε υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Ο Αναστασιάδης ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει καταλάβει σωστά. Παρομοίασε την αποστολή του Μπαρμπαρός και του Πορθητή με την επιχείρηση του 1974 με την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση "εισβολή". Εμείς την αποκαλούμε επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων. Είναι καλό για τον ίδιο τον Αναστασιάδη να θυμάται το 1974. Είναι καλό να το κρατά φρέσκο στη μνήμη του. Επειδή στείλαμε τα πλοία εκεί, κάνει λόγο για ‘74, το τονίζω αυτό επειδή ο ίδιος το αποκαλεί έτσι", ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος έκανε λόγο και για επιθετικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς. "Βλέπουμε επιθετικές δηλώσεις και από την ελληνοκυπριακή πλευρά και από την ελληνική πλευρά για τις ενέργειες εξόρυξης πετρελαίου της Τουρκίας σε περιοχές αρμοδιότητά της. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τη στάση μας".

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε επίσης ότι όλα τα οφέλη από την ανατολική Μεσόγειο πρέπει να μοιραστούν ισότιμα και από τους Ελληνοκύπριους και από τους Τουρκοκύπριους, αλλά αυτό που κάνει ανεπίλυτο το ζήτημα είναι η υποστήριξη των χωρών της Ε.Ε. στην Κύπρο.

Πηγή:capital.gr