Τρύπησε ο αγωγός νερού που συνδέει την Τουρκία με τα κατεχόμενα
10/01/2020 14:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρύπησε ο αγωγός νερού που συνδέει την Τουρκία με τα κατεχόμενα

Σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε στο "έργο του αιώνα", όπως ονομάστηκε ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο, όπως μεταδίδει το philenews.com.


Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα T24, ο αγωγός "τρύπησε" σε συγκεκριμένο σημείο, 7-8 χιλιόμετρα από τις ακτές του Αναμουρίου κοντά στη Μερσίνα και εξερράγη. Το σημείο του αγωγού, λόγω της έκρηξης και του φρέσκου νερού, ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας.

Όπως μεταδίδεται, η ζημιά στον αγωγό αναμένεται να επηρεάσει την κίνηση των πλοίων στην περιοχή. Η ανακατασκευή είναι εξαιρετικά δύσκολη και μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Προς το παρόν, το ψευδοκράτος δεν θα έχει πρόβλημα διοχέτευσης νερού. Η είδηση αναδημοσιεύθηκε σχεδόν άμεσα από όλα τα τ/κ ΜΜΕ, ενώ η Κίπρις ποστασί στην ιστοσελίδα της έχει ανεβάσει ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τμήμα του αγωγού στην επιφάνεια της θάλασσας.Υπενθυμίζεται ότι τον αγωγό εγκαινίασε στην κατεχόμενη Μόρφου ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τον Οκτώβριο του 2015, χαρακτηρίζοντας "νερό ειρήνης" το νερό που μεταφέρει. Στην παρουσία του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Ερντογάν ανέφερε πως το νερό που μεταφέρεται, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τη Λευκωσία μετά τη λύση.

Πηγή:capital.gr