Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές τη νύκτα, κοντά στη Δαμασκό
27/04/2020 12:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές τη νύκτα, κοντά στη Δαμασκό

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τη νύκτα κοντά στη Δαμασκό, μετέδωσε σήμερα κρατικό συριακό μέσο ενημέρωσης.

«Τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους ως μάρτυρες και τέσσερις άλλοι, ανάμεσα στους οποίους ένα παιδί, τραυματίσθηκαν όταν θραύσματα των ισραηλινών πυραύλων έπληξαν κατοικίες» σε προάστιο της πρωτεύουσας, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η αντιαεροπορική άμυνα του συριακού στρατού κατέρριψε «τους περισσότερους» από τους ισραηλινούς πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τον εναέριο χώρο του γειτονικού Λιβάνου λίγο πριν από τα χαράματα, διευκρίνισε το SANA.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του πρακτορείου φέρεται ότι δείχνουν τις κεφαλές ισραηλινών πυραύλων να ανατινάζονται στον ουρανό.

Το Ισραήλ δεν θέλησε να σχολιάσει.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως οι επιδρομές είχαν στόχο τις θέσεις ιρανικών δυνάμεων και μαχητών της λιβανικής Χεζμπολάχ νότια της Δαμασκού.

Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε εξάλλου πως τέσσερις μαχητές των δυνάμεων αυτών σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές.

Αφότου άρχισε η σύγκρουση στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος, αλλά και των συμμάχων του, του Ιράν και της λιβανικής Χεζμπολάχ, εχθρών του εβραϊκού κράτους.

Το Ισραήλ, που σπάνια επιβεβαιώνει τις επιχειρήσεις του στη Συρία, υπογραμμίζει τακτικά πως δεν θα αφήσει τη χώρα να γίνει προγεφύρωμα της Τεχεράνης και θα συνεχίσει τις επιδρομές του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ