Τραμπ: Θα συζητήσουμε μια καλή εμπορική συμφωνία με την ΕΕ
21/01/2020 18:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τραμπ: Θα συζητήσουμε μια καλή εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι είναι σε συζητήσεις για μια «εμπορική συμφωνία» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Νταβός.

«Θα συζητήσουμε μια καλή εμπορική συμφωνία» με τους Ευρωπαίους, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι έχει ακούσει να λένε ότι η η φον ντερ Λάιεν είναι «σκληρή διαπραγματεύτρια».

Η πρόεδρος της Επιτροπής δηλώνει «πεπεισμένη» ότι μπορεί να διεξάγει «θετικές» συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για το εμπόριο, την τεχνολογία, τον ενεργειακό τομέα καθώς και για άλλα θέματα.

Μολονότι οι ΗΠΑ κατέληξαν σε μια εμπορική «εκεχειρία» με την Κίνα, οι σχέσεις τους με την ΕΕ στο θέμα αυτό παραμένουν παγωμένες. Ωστόσο, Ουάσινγκτον και Παρίσι συμφώνησαν να αποφύγουν κάθε «κλιμάκωση» στην αντιπαράθεσή τους για την απόφαση της Γαλλίας να φορολογήσει τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και πολλούς αμερικανικούς κολοσσούς (Google, Facebook, Amazon…). Οι ΗΠΑ απειλούσαν να απαντήσουν με επιπρόσθετους δασμούς σε γαλλικά προϊόντα, σύροντας σε αυτή τη διαμάχη όλη την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ