Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
12/10/2021 21:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τραβούν το σκοινί» οι Τούρκοι με το Oruc Reis: «Κάνουμε έρευνες σε τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Η σταθερή πολιτική της Τουρκίας, στην πραγματοποίηση προκλητικών ενεργειών και στην έκδοση προκλητικών ανακοινώσεων, δεν σταματά ποτέ.

Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το «σήριαλ», οι έρευνες του Oruc Reis, και η Τουρκία, πιστή στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» προχωρά στην «τουρκοποίηση« όλου του θαλάσσιου χώρου ανάμεσα σε Ρόδο-Κάρπαθο και Κύπρο, ουσιαστικά εξαφανίζοντας τη νήσο Μεγίστη.

«Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μία ανακοίνωση γεμάτη με προκλητικότητα.

Η ανακοίνωση:

«Στις ειδήσεις σε ορισμένα όργανα των μέσων ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκαν μη ρεαλιστικές και παραπλανητικές αξιολογήσεις σχετικά με τη NAVTEX, η οποία ανακοινώθηκε για τις δραστηριότητες του σκάφους Oruc Reis.

Στο πλαίσιο του έργου συλλογής σεισμικών δεδομένων της Turkish Petroleum Corporation και των γεωτρητικών δραστηριοτήτων: Οι δραστηριότητες από το Oruç Reis στη Μεσόγειο, τα πλοία Barbaros Hayrettin Paşa Seismic Research στη Μαύρη Θάλασσα, Fatih και Kanuni Drilling και το πλοίο Denar-2 συνεχίζονται υπό τη συνοδεία και τον έλεγχο στοιχείων του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας»

«Κάνουμε έρευνα σε τουρκική υφαλοκρηπίδα» λένε οι Τούρκοι

«Οι περιοχές που καθορίζονται στις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές απαιτήσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας (Εικόνα-1), η οποία καθορίστηκε από τη Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ΤΔΒΚ το 2011 και των οποίων τα σύνορα κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020. Σε αυτό το πλαίσιο, η περιοχή που απαιτείται για το σκάφος σεισμικής έρευνας Oruç Reis στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνας (Εικόνα-2) δημοσιεύτηκε με την ανακοίνωση της NAVTEX.

Όταν εξετάζεται το πεδίο είναι σαφές ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν είναι εντελώς αναληθείς.

Σε μια περίοδο που οι δραστηριότητες στη Γαλάζια Πατρίδα διεξάγονται πιο εντατικά από ποτέ με το συντονισμένο έργο των αρμόδιων υπουργείων και ιδρυμάτων, υπάρχει ένα ύστερο κίνητρο, αν δεν υπάρχει άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που θα παραπλανήσουν το ευγενές μας έθνος και βλάπτουν τις εθνικές μας δραστηριότητες.

Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα»

Πηγή: lawandorder.gr