Τούρκος βουλευτής: Ίσως αναγνωρίσουμε τη γενοκτονία των Ινδιάνων
16/12/2019 15:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τούρκος βουλευτής: Ίσως αναγνωρίσουμε τη γενοκτονία των Ινδιάνων

Η τουρκική Βουλή είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει την αναγνώριση της λεγόμενης βορειοαμερικανικής γενοκτονίας των ιθαγενών πληθυσμών στις ΗΠΑ, εάν μια τέτοια πρόταση φτάσει ενώπιον της, δήλωσε ο Τούρκος βουλευτής Όζτουρκ Γιλμάζ, μιλώντας τη Δευτέρα στο Sputnik, όπως μεταδίδει το philenews.com.

Την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα αναγνωρίσει τη σφαγή των ιθαγενών της Αμερικής ως γενοκτονία, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία των ΗΠΑ.

"Εάν λάβει ένα τέτοιο αίτημα το κοινοβούλιο, πιστεύω ότι θα ληφθεί η απόφαση (να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αμερικανών ιθαγενών). Ελπίζω ότι αυτή η δήλωση δεν θα σταματήσει στον πρόεδρο και θα συζητηθεί περαιτέρω από εμάς στο κοινοβούλιο", δήλωσε ο Τούρκος βουλευτής.

Επίσης, υποστήριξε ότι η απόφαση της Γερουσίας θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις ΗΠΑ-Τουρκικές σχέσεις.

"Εκείνοι που το υιοθέτησαν, ενεργούσαν αποκλειστικά για το εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο με τη συμμετοχή του αρμενικού λόμπι και έχει ως στόχο να κερδίσει την υποστήριξή τους [των Αρμενίων των ΗΠΑ] στις επικείμενες εκλογές", πρόσθεσε ο Γιλμάζ.

Πηγή: capital.gr