Τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Γκοσν χρησιμοποίησε παρανόμως αεροπλάνα της για να διαφύγει από την Ιαπωνία
03/01/2020 13:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Γκοσν χρησιμοποίησε παρανόμως αεροπλάνα της για να διαφύγει από την Ιαπωνία

Η τουρκική εταιρεία ιδιωτικών αεροσκαφών MNG Jet ανακοίνωσε σήμερα πως αεροπλάνα της χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως για τη διαφυγή από την Ιαπωνία του πρώην επικεφαλής της Nissan Κάρλος Γκοσν και πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει μήνυση.

Ο Γκοσν κατέστη διεθνής φυγάς αφού αποκάλυψε την Τρίτη ότι διέφυγε στον Λίβανο για να ξεφύγει απ' αυτό που αποκάλεσε «μεροληπτικό σύστημα δικαιοσύνης της Ιαπωνίας», όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα.

«Τον Δεκέμβριο 2019, η MNG Jet εκμίσθωσε δύο διαφορετικά ιδιωτικά αεριωθούμενα σε δύο διαφορετικούς πελάτες», ανακοίνωσε η εταιρεία προσθέτοντας πως ένας από τους υπαλλήλους της παραδέχθηκε πως πλαστογράφησε αρχεία μην περιλαμβάνοντας σ' αυτά το όνομα του Γκοσν.

«Ένα ιδιωτικό αεριωθούμενο από το Ντουμπάι στην Οσάκα και από την Οσάκα στην Κωνσταντινούπολη και ένα άλλο ιδιωτικό αεριωθούμενο από την Κωνσταντινούπολη στη Βηρυτό. Οι δύο μισθώσεις φαινόταν ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χθες, Πέμπτη, η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση επτά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία τέσσερις πιλότοι, στο πλαίσιο έρευνας για τη διέλευση του Γκοσν από τη χώρα. Οι κρατούμενοι εστάλησαν σήμερα στο δικαστήριο, αφού κατέθεσαν στην αστυνομία σχετικά με την υπόθεση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ