Τουρκία: Κόντρα κυβέρνησης-Κεμαλικών - Αντιπολίτευση: Επεκτατικό το σχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας»
22/09/2021 21:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκία: Κόντρα κυβέρνησης-Κεμαλικών - Αντιπολίτευση: Επεκτατικό το σχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Σε άκρως επιθετικούς τόνους κινείται η κυβέρνηση της γείτονος έναντι της αντιπολίτευσης, στην οποία απευθύνει βαρύτατους χαρακτηρισμούς περί «άγνοιας ή και προδοσίας».


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάϋ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αξιωματούχο του ψευδοκράτους, είπε ότι «η υπεράσπιση της "Γαλάζιας Πατρίδας" απαιτεί εθνική στάση», σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Anadolu.

«Η υπεράσπιση της "Γαλάζιας Πατρίδας" απαιτεί εθνική στάση», είπε. Και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε αν το CHP (σ.σ. κεμαλική, αξιωματική αντιπολίτευση) έχει αυτή την εθνική στάση. Ας το μάθουν. Η αντίληψη που επιχειρεί να περιορίσει τη θαλάσσια δικαιοδοσία της χώρας μας μόνο στα χωρικά ύδατα δεν μπορεί παρά να αντικατοπτρίζει την άγνοια ή την προδοσία».

Ο ίδιος επετέθη προσωπικά στον βουλευτή του CHP, Unal Cevikoz, και συνολικά στην αξιωματική «αντιπολίτευση που μιλά από την ίδια πλευρά με την Ελλάδα, ειδικά από τα έδρανα του CHP, στοχεύοντας την έννοια της "Γαλάζιας Πατρίδας" και χαρακτηρίζοντάς την ως μία έννοια επεκτατισμού».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Αυτοί που χαρακτηρίζουν τη "Γαλάζια Πατρίδα" ως επεκτατική και στρατιωτική πολιτική είναι το ελληνικό και το ελληνοκυπριακό δίδυμο. Είναι προφανές ποιανών προεκτάσεις είναι αυτοί που κατακρίνουν την "Γαλάζια Πατρίδας"».

Να σημειωθεί πως αυτές οι κόντρες εκδηλώνονται στην γείτονα ενώ οι δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά καλά αποτελέσματα δείχνουν για τον Τ.Ερντογάν και το κόμμα του, AKP.

Πηγή: lawandorder.gr