Τουρκία: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής ενέκρινε τη στρατιωτική συμφωνία με τη Λιβύη
16/12/2019 17:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκία: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής ενέκρινε τη στρατιωτική συμφωνία με τη Λιβύη

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ενέκρινε, τη Δευτέρα, πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για στρατιωτική συνεργασία.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας στη Λιβύη, Emrullah Isler, είπε ότι το σύμφωνο έθεσε τέλος σε όσους προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

"Με αυτή την κίνηση, η Τουρκία μπήκε στο ταμπλό στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έδειξε ότι είναι 'παίκτης' στην περιοχή", σημείωσε ο Isler.

Πρόσθεσε, "Αυτό είναι ένα βήμα που έχουμε πάρει εναντίον εκείνων που ήταν άδικοι προς την Τουρκία".

Η συμφωνία θα γίνει νόμος, αφού επικυρωθεί από το πλήρες κοινοβούλιο.

Επιδιώκοντας να "εδραιώσει τις σχέσεις και να αναπτύξει τη συνεργασία" μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, η συμφωνία περιλαμβάνει αυξημένη συνεργασία και ανταλλαγή προσωπικού, υλικού, εξοπλισμού, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εμπειριών μεταξύ των δύο πλευρών.

Παρέχει επίσης υποστήριξη από την Τουρκία, για τη δημιουργία μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης, για την αστυνομία και το στρατό στη Λιβύη, καθώς και ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της πληροφόρησης και της αμυντικής βιομηχανίας, μεταξύ άλλων.

Πηγή: capital.gr