Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
21/04/2020 14:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκία: Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας

Έντονη κριτική δέχεται η τουρκική κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας του κορωνοϊού. Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φαίκ Οζτράκ επέκρινε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για την αποστολή βοήθειας σε ιατρικό υλικό σε διάφορες χώρες, τη στιγμή που οι τούρκοι πολίτες δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε καν μάσκες.

"Δεν μπόρεσαν να διανείμουν πέντε μάσκες σε κάθε πολίτη τον περασμένο μήνα, αλλά έστειλαν αεροσκάφη γεμάτα μάσκες στη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία για να κάνουν επίδειξη", δήλωσε ο Οζτράκ, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης τον Μάρτιο να διανέμει δωρεάν πέντε μάσκες σε κάθε πολίτη μία φορά κάθε 10 ημέρες.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι οι τούρκοι πολίτες θα μπορούν να πάρουν μάσκες δωρεάν από τα φαρμακεία αφού λάβουν ένα μήνυμα μέσω SMS από το Υπουργείο Υγείας που θα περιείχε έναν συγκεκριμένο κωδικό. Ωστόσο, η κυβέρνηση δέχεται κριτική ότι δεν έχει στείλει αρκετά μηνύματα με τον κωδικό ή ότι έχει στείλει περιορισμένες ποσότητες με μάσκες στα τουρκικά φαρμακεία.

Επίσης ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον πόλεμο που έχουν ξεκινήσει εναντίον των δήμων με δημάρχους που υποστηρίζονται από την αντιπολίτευση, λόγω των υπηρεσιών που προσφέρουν στους δημότες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

"Το γεγονός ότι ξεκίνησαν δικαστικές έρευνες εναντίον των δήμαρχων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, ότι κατασχέθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συσσιτίων των δήμων, ότι παρεμποδίστηκε η διανομή δωρεάν ψωμιού από τον δήμο της Μερσίνας και ότι απαγορεύτηκε στον δήμο των Αδάνων να ολοκληρώσει την μετατροπή ενός κλειστού αθλητικού κέντρου σε νοσοκομείο, δείχνει ότι ο Πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για τον λαό", είπε ο εκπρόσωπος του ΡΛΚ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ