Τουρκία-AKP: Σήμερα μας λένε για τη Λιβύη, αύριο για την Κύπρο
02/01/2020 10:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκία-AKP: Σήμερα μας λένε για τη Λιβύη, αύριο για την Κύπρο

"Δεν θα ενθαρρύνουμε εκείνους που λένε σήμερα ‘μην πάτε στη Λιβύη’, να πουν αύριο ‘φύγετε’ από την Κύπρο", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ Μπουλέντ Τουράν. Υποστήριξε ακόμη ότι η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη συνεπάγεται την εγκατάλειψη ή μη των δικαιωμάτων της στην ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδει τοphilenews.com.


Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ είπε ότι δεν θα συνταχθούν με τον πραξικοπηματία στρατηγό και ότι συντάσσονται με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης που αναγνωρίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Μπουλέντ Τουράν ανέφερε ότι οι χώρες που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν επιθυμούν την παρουσία της Τουρκίας εκεί. "Η παρουσία μας στη Λιβύη συνεπάγεται την εγκατάλειψη ή μη των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο. Όλες οι χώρες που έχουν σχέδια για τη Μεσόγειο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα οικονομικά μας δικαιώματα. Η ‘Γαλάζια Πατρίδα’ δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της. Πιστεύω ότι όλα τα κόμματα πρέπει να στηρίξουν το υπόμνημα, έχοντας αυτό κατά νου", ανέφερε oΜπουλέτ Τουράν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι ο στόχος της Τουρκίας δεν είναι να σφετεριστεί τα δικαιώματα οποιουδήποτε στη Μεσόγειο, αλλά να προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα. "Δεν θα ενθαρρύνουμε εκείνους που λένε σήμερα να μην πάμε στη Λιβύη, να πουν αύριο ‘φύγετε’ από την Κύπρο", ανέφερε.

Πηγή:capital.gr