Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
08/01/2020 13:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουλάχιστον 4 νεκροί και περισσότεροι από 10 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο Μογκαντίσου

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σε σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να εξακριβώσουν αν στο παγιδευμένο όχημα επέβαινε κάποιος βομβιστής αυτοκτονίας την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, δήλωσε στο dpa ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισμαέλ Μουχτάρ Όμαρ.

"Βάσει των πρώτων πληροφοριών που διαθέτουμε 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν", δήλωσε παράλληλα ο αστυνομικός Άνταν Αμπντουλάχι, καθώς "υπήρχαν κι άλλα αυτοκίνητα που περίμεναν στην ουρά για να υποβληθούν σε έλεγχο από τις δυνάμεις ασφαλείας όταν σημειώθηκε η έκρηξη".

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάαμπ μέσω του Radio Andalus, του ραδιοφωνικού προπαγανδιστικού της δικτύου. Η οργάνωση σημείωσε ότι σκότωσε μερικούς στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων και αξιωματούχους.

Η σημερινή επίθεση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο, τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Ασφάλειας και το κοινοβούλιο. Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιούσαν ελέγχους σε αυτοκίνητα που είχαν σχηματίσει ουρά στο σημείο ελέγχου όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μερικά οχήματα να φλέγονται, ενώ η έκρηξη προκάλεσε ζημιές και σε κοντινά κτίρια.

Η βομβιστική αυτή επίθεση σημειώνεται 11 ημέρες μετά τον θάνατο περισσότερων από 80 ανθρώπων από επίθεση με φορτηγό που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά στο Μογκαντίσου για την οποία είχε αναλάβει και πάλι την ευθύνη η Αλ Σεμπάαμπ.

Η οργάνωση αυτή, η οποία συνδέεται με το διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, πολεμάει για να κυριαρχήσει στη Σομαλία εδώ και χρόνια. Τώρα ελέγχει μεγάλες περιοχές στο νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας και πραγματοποιεί επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας και αμάχων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ