Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
07/11/2019 14:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουλάχιστον 4 διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 4 διαδηλωτές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 35 τραυματίστηκαν στο κέντρο της Βαγδάτης σήμερα, μετά τη χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας για να διαλύσουν συγκεντρώσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και νοσοκομείων.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στη γέφυρα Σουχάντα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για 13η συνεχόμενη ημέρα με χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν σε κεντρικές περιοχές της ιρακινής πρωτεύουσας.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στη χώρα από τις αρχές του Οκτωβρίου γίνονται σε διαμαρτυρία για τη διαφθορά, την ανεργία, ακόμη και μια έλλειψη πρόσβασης μερικών κατοίκων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και στο δίκτυο υδροδότησης στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρα.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, τη διάλυση του κοινοβουλίου και μια μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος της χώρας, το οποίο ισχύει μετά την επέμβαση στο Ιράκ το 2003.

Στα επεισόδια βίας που έχουν σημειωθεί κατά τις διαδηλώσεις αυτές έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 260 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί περίπου 11.000, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ