Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
13/04/2020 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Πεκίνο δηλώνει πως «δεν επιθυμεί» έναν πόλεμο προπαγάνδας, όπως το κατηγορεί ο γερμανικός Τύπος

Η Κίνα, που κατηγορείται από τη Γερμανία ότι αποπειράται να επηρεάσει υψηλά ιστάμενους για να μιλήσουν θετικά σχετικά με το πώς χειρίσθηκε την πανδημία του κορονοϊού, αρνήθηκε σήμερα τους υπαινιγμούς αυτούς και δήλωσε πως «δεν επιθυμεί έναν πόλεμο προπαγάνδας».

Χθες η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη έγγραφο του γερμανικού ΥΠΕΞ, ισχυρίσθηκε πως κλήθηκαν Γερμανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και στελέχη γερμανικών υπουργείων «να εκφρασθούν με θετικούς όρους για τη διαχείριση των Κινέζων στην πανδημία».

Στην σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, το κινεζικό ΥΠΕΞ δήλωσε από την πλευρά του πως η χώρα είναι αποφασισμένη να «ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία κατά της πανδημίας».

«Στόχος μας είναι προστατεύσουμε με τον καλλίτερο τρόπο τη ζωή και την υγεία του πληθυσμού μας και να διατηρήσουμε την παγκόσμια υγειονομική ασφάλεια κι όχι να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους άλλους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο.

Η Κίνα κατηγορείται από πολλές χώρες πως μετά την καταπολέμηση του κορονοϊού, που ξεκίνησε από τη χώρα αυτή τον περασμένο Δεκέμβριο κι εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο, χρησιμοποιεί για προπαγανδιστικούς σκοπούς τη βοήθεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, αλλά και σε ιατρικό προσωπικό, που αποστέλλει σε ιδιαίτερα πληγείσες χώρες. Όπως τονίζει το γερμανικό Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, το Πεκίνο πασχίζει να θέσει υπό αμφισβήτηση πως η πανδημία ξεκίνησε από την Κίνα και να προβάλει ιδιαίτερα τη βοήθεια προς τις χώρες της Δύσης «προκειμένου να παρουσιάσει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ως αξιόπιστο και άξιο εμπιστοσύνης εταίρο τους».

«Δεν έχουμε ανάγκη ούτε από επαίνους, ούτε και να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο προπαγάνδας», διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του το κινεζικό ΥΠΕΞ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ