Το Κρεμλίνο δεν έχει λόγο να θεωρεί ότι το Πεκίνο έκρυψε στοιχεία για τον κορονοϊό
23/04/2020 15:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Κρεμλίνο δεν έχει λόγο να θεωρεί ότι το Πεκίνο έκρυψε στοιχεία για τον κορονοϊό

Το Κρεμλίνο, συντασσόμενο για μια ακόμη φορά με την κινεζική ηγεσία μετά την απόφαση των αρχών της Πολιτείας Μισούρι των ΗΠΑ να παραπέμψουν την Κίνα στην δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι απέκρυψε στοιχεία για τον κορονοϊό, δηλώνει ότι δεν είδε να επιβεβαιώνεται κανένα επιχείρημα που υποστηρίζει ότι Κίνα έκρυβε τάχα στοιχεία για τον κορονοϊό.

«Δεν είδαμε κανένα από τα επιχειρήματα να επιβεβαιώνει παρόμοιες δηλώσεις» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκοφ, σχολιάζοντας την απόφαση που πήραν οι αρχές της πολιτείας του Μισούρι.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι «ο κορονοϊός συνιστά κοινή πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα, πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία και για κάθε χώρα ξεχωριστά».

«Ο πρόεδρος Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι, για να νικήσουμε όλοι τον κορονοϊό και να βγει σταδιακά η παγκόσμια οικονομία από την κρίση, απαιτούνται κοινές, συντονισμένες προσπάθειες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο βρισκόμαστε σε πλήρη επαφή με τους κινέζους εταίρους μας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ