Το Κρεμλίνο αρνείται oποιαδήποτε ανάμιξη της Μόσχας στο σκάνδαλο με το αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων
20/05/2019 16:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Κρεμλίνο αρνείται oποιαδήποτε ανάμιξη της Μόσχας στο σκάνδαλο με το αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα πως έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο πολιτικό σκάνδαλο με το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) της Αυστρίας, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής του κόμματος Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να προσφέρει κρατικά συμβόλαια σε μια γυναίκα που του συστήθηκε ως ανιψιά του Ρώσου ολιγάρχη Ίγκορ Μακάροφ.

«Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να αξιολογήσω την εμφάνιση αυτού του βίντεο, επειδή αυτό δεν έχει σχέση ούτε με τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε με τον πρόεδρο ούτε με την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, προσθέτοντας ότι «Δεν γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι αυτή η γυναίκα, αν είναι Ρωσίδα ή από την Ρωσία». Κατά την άποψη του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου πρόκειται «για μια ιστορία, η οποία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με εμάς».

Από την πλευρά του ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ίγκορ Μακάροφ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει καμία συγγενική σχέση με κάποια Αλιόνα Μακαρόβα, η οποία, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, εμφανίσθηκε στο επίμαχο βίντεο ως ανιψιά του.

« Είναι ευρέως γνωστό το γεγονός ότι υπήρξα το μοναδικό παιδί στην οικογένεια και ως εκ τούτου δεν έχω ανιψιές. Με την γυναίκα που αυτοαποκαλείται Αλιόνα Μακάροβα δεν έχω καμία συγγενική σχέση και δεν την γνωρίζω γενικά», δήλωσε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος μέσω του εκπροσώπου του στην ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes. O ίδιος προσέθεσε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα ένδικα μέσα για να διαλευκάνει ποιος χρησιμοποιεί παράτυπα το όνομα του».

Ο Ίγκορ Μακάροφ είναι πρόεδρος του διεθνούς ομίλου «Areti». Καταλαμβάνει την 48η θέση στον κατάλογο των 200 πλουσιοτέρων επιχειρηματιών της Ρωσίας και η περιουσία του εκτιμάται ότι φθάνει τα 2,12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγές: TASS,Svoboda.org. Forbes,ΑΠΕ-ΜΠΕ