Το Barbaros «εισέβαλε» στην κυπριακή ΑΟΖ μεταξύ του οικοπέδου 8 και οικοπέδου 12
02/05/2019 23:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Barbaros «εισέβαλε» στην κυπριακή ΑΟΖ μεταξύ του οικοπέδου 8 και οικοπέδου 12

Το τουρκικό πλοίο Barbaros «εισέβαλε» το απόγευμα της Πέμπτης στην κυπριακή ΑΟΖ, σε περιοχή που ήδη πραγματοποιούνται έρευνες για λογαριασμό της Λευκωσίας.

Όπως θα δείτε στον χάρτη του Sigmalive.com το τουρκικό πλοίο βρίσκεται μεταξύ του οικοπέδου 8 και οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το τουρκικό σκάφος εισήλθε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, σε σημείο που επικαλύπτουν οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ και όπου ήδη πραγματοποιούνται έρευνες για λογαριασμό της Λευκωσίας. Τους προηγουμένους μήνες το Barbaros είχε πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες νότια της Λάρνακας.

Το θέμα αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία. Υπάρχει πλήρης σύνδεση και επαφή με την Αθήνα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λευκωσία είναι αυτήν τη στιγμή σε επικοινωνία με Ουάσινγκτον, Λονδίνο και Παρίσι, προκειμένου να πάρουν θέση για το θέμα.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που το τούρκικο ερευνητικό πλοίο μπαίνει εντός της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και τον Νοέμβριο του 2018 είχε εισέλθη εντός του οικοπέδου 4 ενώ το συνόδευαν τέσσερα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Πηγή:eleftherostypos.gr