Θερμό επεισόδιο στην Κύπρο! Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του λιμενικού (video)
16/07/2021 11:37
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θερμό επεισόδιο στην Κύπρο! Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του λιμενικού (video)

Απίστευτη τουρκική πρόκληση λίγα 24ωρα πριν από την μαύρη επέτειο και την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι κυπριακές αρχές μετά την απίστευτη τουρκική πρόκληση που σημειώθηκε τα ξημερώματα, όταν τουρκική ακταιωρός καταδίωξε και άνοιξε πυρ κατά σκάφους του λιμενικού.

Το θερμό επεισόδιο έλαβε χώρα γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα, λίγα 24ωρα πριν από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα: Προστάτευε διακινητές παράνομων μεταναστών η τουρκική ακταιωρός που προκάλεσε στην Τηλλυρία

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος του λιμενικού με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα, βρισκόταν σε περιπολία 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας. Η τουρκική ακταιωρός εμφανίστηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος του λιμενικού της Κύπρου, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό!

Όπως αναφέρει το politis.com.cy πρόκειται για δυο βολές που ρίχθηκαν στον αέρα και δεν στόχευσαν το σκάφος και δεν υπήρξαν τραυματισμοί οι ζημιές. Η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου, αναφέρει το sigmalive.com. Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερής, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».

Πηγή: newsbreak.gr