Συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων αυτονομιστών
28/12/2019 12:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων αυτονομιστών

Οι ουκρανικές αρχές και οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία κατέληξαν σε μία συμφωνία όσον αφορά την ανταλλαγή αύριο δεκάδων αιχμαλώτων που αμφότεροι κρατούν, ανακοίνωσε σήμερα η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Ντόνιετσκ.

«Το Κίεβο και το Ντομπάς εξηύραν μία συμφωνία για την ανταλλαγή, την προσεχή Κυριακή 29 Δεκεμβρίου των αιχμαλώτων», ανακοίνωσε η Ντάρια Μορόζοβα, διαμεσολαβήτρια των αυτονομιστών. Από την πλευρά τους, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοκρατία του Ντόνιετσκ.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο της ανακοίνωσης, οι δύο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ θα λάβουν 87 αιχμαλώτους, ενώ θα παραδώσουν στην Ουκρανία 55 που κρατούν αυτές.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η ανταλλαγή θα γίνει αύριο κατά μήκος της μεθορίου των δύο πλευρών. Και σ’ αυτήν την είδηση, η Ουκρανία δεν θέλησε να σχολιάσει.

Η παρούσα ανταλλαγή είχε μπει σε σχεδιασμό μετά την συμφωνία που κατέληξαν στη διάρκεια συνάντησής τους, στις αρχές του μήνα στο Παρίσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζιελένσκι υπό την αιγίδα της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ