Στο Λονδίνο για... ψώνια ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ
05/01/2020 11:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο Λονδίνο για... ψώνια ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ

Την ώρα που μαίνονται οι μάχες στα προάστια της Τρίπολης και οι δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ επιχειρούν για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης, ο πρόεδρος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, έκρινε ότι ήταν καλή στιγμή για να πεταχτεί για ψώνια στο Λονδίνο.

Πιθανώς η κίνηση του να περνούσε απαρατήρητη, αν δεν είχε την ατυχία να γίνει αντιληπτός από τον Τούρκο δημοσιογράφο Ιμπραΐμ Βαρλί σε εμπορικό δρόμο της βρετανική πρωτεύουσας. Ο Σάρατζ, που συνοδευόταν από τη σύζυγο του, αντέδρασε στην προσπάθεια του Βαρλί να του αποσπάσει μια δήλωση και προσπάθησε να μπλοκάρει την κάμερα. Το υλικό λίγο αργότερα ανέβηκε στον λογαριασμό του Twitter του δημοσιογράφου.

Η αναπάντεχη συνάντηση του Σάρατζ με τον Τούρκο δημοσιογράφο ήρθε να επιβεβαιώσει τον στρατηγό Καλίντ Μαχτούμπ των δυνάμεων του στρατάρχη Χάφταρ, ο οποίος στις 28/12/2019 είχε δηλώσει σε αιγυπτιακό κανάλι ότι ο Σάρατζ την προηγούμενη ημέρα είχε διαφύγει στο Λονδίνο, καθώς οι δυνάμεις του Χάφταρ είχαν πλησιάσει κοντά στην κατοικία του στην Τρίπολη.

Μάλιστα κυκλοφόρησαν και λεπτομέρειες της "απόδρασης” του Σάρατζ, που τον ήθελαν να επιβιβάζεται σε ένα Α320 με προορισμό το αεροδρόμιο του Χήθροου.

Πηγή: capital.gr