Στέλεχος του VMRO δηλώνει ότι, εάν κερδίσει, το κόμμα θα ανοίξει εκ νέου θέμα Πρεσπών
24/10/2019 23:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στέλεχος του VMRO δηλώνει ότι, εάν κερδίσει, το κόμμα θα ανοίξει εκ νέου θέμα Πρεσπών

Σε περίπτωση που το VMRO-DPMNE (σ.σ. "Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση - Δημοκρατικό Κόμμα της Μακεδονικής Εθνικής Ενότητας") αναλάβει την εξουσία, το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ανοίξει και πάλι, διαμηνύει ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του κόμματος, Μίτσκο Μιτσούνσκι, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, η οποία θα προβληθεί απόψε το βράδυ.

"Αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, η προτεραιότητά της θα είναι να βάλει τη "Μακεδονία" σε μια γρήγορη πορεία προς την ένταξη στην Ευρώπη. Αν το πετύχουμε αυτό, θα είναι ευκολότερο να ανοίξουμε και πάλι αυτά τα θέματα, να ανοίξουμε το θέμα της αυτοδιάθεσης, το οποίο η Συμφωνία των Πρεσπών μάς αρνείται", σημειώνει ο κ. Μιτσούνσκι.

"Θα είναι ευκολότερο, αν είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμο μέλος", ισχυρίστηκε. "Η δυνατότητα υπάρχει με νομικά μέσα και η υλοποίησή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών", υποστηρίζει το στέλεχος του VMRO.

Δηλώνει μάλιστα: "Σας εγγυώμαι ότι όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα. Αυτό, όπως είπα, πηγάζει από το βασικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Αλλά και από το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ποιος είμαι… Είμαι Μακεδόνας από τη Μακεδονία. Και δεν νομίζω ότι είτε πολιτιστικά ή λεξικογραφικά είτε με άλλο τρόπο, αυτό θα αλλάξει ποτέ σε αυτή τη χώρα", καταλήγει.

Το κεντροδεξιό - δεξιό VMRO-DPMNE είναι ένας από τους δύο βασικούς διεκδικητές της εξουσίας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στις εκλογές της 12ης Απριλίου 2020, μαζί με την SDSM ("Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας") του νυν πρωθυπουργού της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή:capital.gr