Σταματούν οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου λόγω κορονοϊού
12/04/2020 21:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σταματούν οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου λόγω κορονοϊού

Αναβάλλει τις δραστηριότητες της στην κυπριακή ΑΟΖ, η Exxon Mobil, έως τον Σεπτέμβριο του 2021 λόγω του κορονοϊού αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στις διεθνείς αγορές εξαιτίας των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

Η εταιρεία μειώνει τις διεθνείς επενδύσεις κατά 30% για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου. Σύμφωνα με εσωτερική ενημέρωση των στελεχών της εταιρείας στο Τέξας, η εταιρεία αναβάλλει τις έρευνες και τον προγραμματισμό των κατασκευαστικών έργων μέχρι να βελτιωθούν τα δεδομένα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Υπουργός ενέργειας Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος και έλαβε σχετική επιστολή από τη εταιρεία ανέφερε, σύμφωνα με τον Αnt1, ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην Κύπρο και παραδέχτηκε πως αυτή η εξέλιξη έχει ως συνέπεια να καθυστερήσει γενικά ο ευρύτερος ενεργειακός σχεδιασμός που αφορά τον Eastmed.

Eπίσης ο κ. Λακκοτρύπης αποκάλυψε ότι η πανδημία θα επηρεάσει όλο το πρόγραμμα των γεωτρήσεων που έχει σχεδιαστεί από τις ευρωπαϊκές εταιρείες ΕΝΙ και Τotal στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς θα είναι δύσκολο να μετακινούνται τα πληρώματα.

Πηγή: capital.gr