Σε απεργιακό κλοιό παραμένει η Γαλλία
27/12/2019 16:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε απεργιακό κλοιό παραμένει η Γαλλία

Εικοστή τρίτη ημέρα απεργιών στη Γαλλία και από τα ύψη του πύργου της Μπεργκασόν, το θέρετρο στη Μεσόγειο όπου βρίσκεται για τις γιορτές ο πρόεδρος, ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν έχει παρά να διαπιστώσει ότι η έκκλησή του για μια ανάπαυλα ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Οι απεργοί όχι μόνο δεν την έλαβαν υπόψιν, αντίθετα δραστηριοποιούνται για την εξασφάλιση των υλικών μέσων που θα τους επιτρέψουν τη συνέχιση των απεργιών, παρά τους ακρωτηριασμένους μισθούς.

"Πρωτοφανές κλίμα αλληλεγγύης"

Σημαντικό εργαλείο για τον αγώνα αποδεικνύεται η δημιουργία διαδικτυακών ταμείων για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους απεργούς. Ένα από τα πιο ριζοσπαστικά συνδικάτα, το συνδικάτο των σιδηροδρομικών CGT ανακοίνωσε χθες ότι το δικό του διαδικτυακό ταμείο για τις απεργίες έχει ήδη συγκεντρώσει πλέον του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

"Εχουμε ένα πρωτοφανές κλίμα αλληλεγγύης, γύρω στις 15000 άτομα έχουν ήδη κινητοποιηθεί με δωρεές 70 ευρώ κατά μέσο όρο", δήλωσε ο υπεύθυνος του συνδικάτου Ρομέν Αλτμάν. Πολλά άτομα συνόδευσαν τη δωρεά τους με μηνύματα λέγοντας ότι μη έχοντας τα ίδια τη δυνατότητα να απεργήσουν συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση.

"Πρωτόγνωρο" σημειώνει ο Ρομέν Αλτμάν. "Είναι μια νέα μορφή αγώνα, μια συμμετοχή στην κινητοποίηση χωρίς απεργία". Ο Ιανουάριος αναμένεται ωστόσο σκληρός με μαζική διαδήλωση στις 9 του μήνα και επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τη γαλλική κυβέρνηση.

Πηγή: Deutsche Welle