Πούτιν: Το 2,4% του ΑΕΠ της Ρωσίας θα διατεθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την επιδημία του κορονοϊού
26/03/2020 18:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πούτιν: Το 2,4% του ΑΕΠ της Ρωσίας θα διατεθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την επιδημία του κορονοϊού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σήμερα κατά την διάσκεψη (τηλεδιάσκεψη) κορυφής της G20 δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θα διαθέσουν το 2,4% του ΑΕΠ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός θα προκαλέσει μεγαλύτερους κλυδωνισμούς από την οικονομική κρίση του 2008-2009, εκτιμά ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτιμά ότι οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού θα είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες της οικονομικής κρίσης του 2008-2009, ενώ οι εμπορικές διενέξεις και οι κυρώσεις θα επιδεινώσουν την ύφεση.

«Φαίνεται πως τα τρέχοντα προβλήματα που σχετίζονται με την πανδημία του νέου κορονοϊού θα προκαλέσουν μεγαλύτερης κλίμακας κλυδωνισμούς, από ό,τι η οικονομική κρίση του 2008-2009, ενώ οι εμπορικές διενέξεις και οι κυρώσεις θα επιδεινώσουν την ύφεση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν πρότεινε στους ηγέτες της G20, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, να υπάρξει μορατόριουμ όσον αφορά στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις διάφορες χώρες, όπως και να σκεφθούν την δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου για να βοηθηθούν οι χώρες αυτές.

«Όλοι μας, αν μιλάμε για την G20 στο σύνολό της, χρειαζόμαστε ένα κοινό σχέδιο δράσης για την σταθεροποίηση της κατάστασης, την στήριξη της οικονομίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ