Πούτιν: “Απαράδεκτη” η επιβολή ποινής στην Μπούτινα από την αμερικανική δικαιοσύνη
27/04/2019 15:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πούτιν: “Απαράδεκτη” η επιβολή ποινής στην Μπούτινα από την αμερικανική δικαιοσύνη

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε σήμερα το πρώτο σχόλιο του για την επιβολή ποινής φυλάκισης 18 μηνών στην Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα από αμερικανικό δικαστήριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την αντιμετώπιση που είχε η Μπούτινα από την αμερικανική δικαιοσύνη ως μία “παρωδία της δικαιοσύνης.”

Η επιβολή της ποινής για την Μπούτινα έγινε χθες, ενώ η ίδια με τρεμάμενη φωνή παρακάλεσε για την επιείκεια του δικαστηρίου, εκφράζοντας την μεταμέλεια της, για την διάπραξη κατασκοπείας μαζί με έναν Ρώσο αξιωματούχο, προκειμένου να εισχωρήσει σε μία ομάδα υπέρ της οπλοκατοχής με στόχο να επηρεάσει Αμερικανούς συντηρητικούς πολίτες και Ρεπουμπλικάνους.

Μιλώντας στο Πεκίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η επιβολή της ποινής μοιάζει σαν μία προσπάθεια διάσωσης των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των αξιωματούχων της δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

“Είναι απαράδεκτο,” δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους δημοσιογράφος σήμερα στο Πεκίνο.

“Δεν έχει ξεκαθαρίσει η αιτία της καταδίκης της ή το έγκλημα που διέπραξε. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα διάσωσης των προσχημάτων. Την συνέλαβαν και την φυλάκισαν. Αλλά δεν υπήρχε κάτι σε βάρος της. Έτσι, προκειμένου να μην εξευτελιστούν, την έκαναν να αποδεχτεί μία 18μηνη ποινή φυλάκισης, ώστε να δείξουν ότι ήταν ένοχη για κάτι,” δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ