Πηγές ΕΕ στην "Καθημερινή Κύπρου": Δεν ισχύει η λίστα με τα χαρτοφυλάκια νέων Επιτρόπων
08/09/2019 16:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πηγές ΕΕ στην "Καθημερινή Κύπρου": Δεν ισχύει η λίστα με τα χαρτοφυλάκια νέων Επιτρόπων

Ένα εικοσιτετράωρο από τη δημοσίευση ονομάτων που εμφανίζονται να αναλαμβάνουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια Επιτρόπων της Κομισιόν, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαψεύδουν το τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Όπως μεταδίδει το kathimerini.com.cy, πηγές από τις Βρυξέλλες που μίλησαν στην "Καθημερινή της Κύπρου" κατηγορηματικά ανέφεραν πως το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν απηχεί την πραγματικότητα.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν πως οι νέοι Επίτροποι της Κομισιόν έχουν κλειδώσει και οι ίδιοι γνωρίζουν τα χαρτοφυλάκια που αναλαμβάνουν, ωστόσο δεσμεύονται με όρους εμπιστευτικότητας να μην υπάρξουν διαρροές μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη λίστα που δημοσιεύθηκε από το ΚΥΠΕ, το χαρτοφυλάκιο Διαστήματος και Άμυνας δινόταν στον Μαργαρίτη Σχοινά, νυν εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή. Τα χαρτοφυλάκια των νέων Επιτρόπων αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη Τρίτη, από την πρόεδρο της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν. Το δημοσίευμα του ΚΥΠΕ έδινε στην Επίτροπο της Κυπριακής Δημοκρατίας Στέλλα Κυριακίδου το χαρτοφυλάκιο για την προστασία των καταναλωτών και την υγεία.

Πηγή:capital.gr