Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
19/12/2020 13:25
Του Ανατολικού Τομέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Oliver Stone προς Donald Trump: «Δώσε χάρη στον Julian Assange» - Θα απονείμει o Donald Trump χάρη στον Julian Assange και στον Edward Snowden;

Στην περίπτωση του Assange χάρη σημαίνει μη εκτέλεση από την Βρετανία του εντάλματος έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τον περιμένει κάθειρξη 175 ετών.

Ο μεγαλύτερος εν ζωή και ο πιο πολιτικοποιημένος σκηνοθέτης των Η.Π.Α., με ταινίες-σταθμούς στο ενεργητικό του (Εξπρές του Μεσονυκτίου, Πλατούν, Σαλβαδόρ, Γουώλ Στρητ, Σημαδεμένος, Χρονιά του Δράκου, ο φιλελεύθερος πρώϊμος απομονωτιστής “America Firster” Oliver Stone, ένας Mad Max της Δεξιάς, όπως τον έχει αποκαλέσει η γαλλική Liberation, ρηξικέλευθος και ανήσυχος, που παράτησε το Yale για να πάει εθελοντής στο Βιετνάμ, που έχει δεχθεί επιθέσεις για «ξενοφοβικά» εθνικιστικά μηνύματα στις ταινίες του, οπαδός του Reagan αλλά και του Ron Paul σήμερα, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ για τον Edward Snowden επίσης, ένωσε πρόσφατα την φωνή του μαζί με εκατομμύρια φωνές από όλον τον κόσμο που ζητούν από τον D. Trump να απονείμει χάρη στον καταδικασμένο σε κάθειρξη 175 ετών Julian Assange αλλά και στον Edward Snowden, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του ζητά από τον D. Trump να δώσει χάρη στον Assange!

Κάθε τέσσερα χρόνια, μετά τις προεδρικές εκλογές, το Οβάλ Γραφείο του Λ. Οίκου κατακλύζεται από αιτήματα που ζητούν από τον εκάστοτε απερχόμενο ή επανεκλεγέντα πρόεδρο να απονείμει χάρη και ασυλία στους αιτούντες. Χάρη ζητούν θανατοποινίτες και φορολογική ασυλία εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, για φορολογικά αδικήματα που διέπραξαν και τα οποία ζημίωσαν με ιλιγγιώδη ποσά το αμερικανικό δημόσιο.

Δύο αιτήματα χάριτος ξεχωρίζουν στη στοίβα που πυρετωδώς εξετάζει αυτές τις ημέρες ο D. Trump. Αυτά για τον Julian Assange και τον Edward Snowden.

Ο ιδρυτής των Wikileaks, Αυστραλός υπήκοος J. Assange, μετά από την περιπετειώδη φυγή του, την περιπλάνησή του ανά τον κόσμο και την επώδυνη παραμονή του στην πρεσβεία του Ισημερινού όπου και παρακολουθείτο, κρατείται σήμερα στην λονδρέζικη φυλακή του Belmarsh, από όπου με κάθε μέσο, τόσο ένδικο όσο και πολιτικής πίεσης, προσπαθεί να καθυστερήσει ή να αναστείλει την έκδοσή του στις Η.Π.Α, όπου τον περιμένει κάθειρξη 175 ετών για: συνωμοσία κατά του αμερικανικού κράτους, παραβίαση κυβερνητικών υπολογιστικών συστημάτων, υποκλοπή και δημοσιοποίηση απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων σχετικών με την άμυνα και την εθνική ασφάλεια, παραβίαση του Νόμου 1917 περί κατασκοπείας. Ο Ε. Snowden, άλλοτε εργαζόμενος για την NSA, έχει καταδικασθεί για την δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων κυβερνητικών προγραμμάτων παρακολούθησης. Ο Snowden αρχικά είχε διαφύγει στο Χονγκ Κονγκ και μετά στην Μόσχα, όπου ζήτησε άσυλο ενώ προ μηνός ζήτησε να του δοθεί η ρωσική υπηκοότητα.

To tweet του Oliver Stone προς τον D. Trump: «Κε Πρόεδρε, σας παρακαλώ ελευθερώστε τον Julian Assange. Μόνο εσείς μπορείτε να σώσετε την ζωή του.» «Απονείμετε χάρη στον Assange και τον Snowden!» «Αν ο D. Trump αποφασίσει να απονείμει χάρη στον Assange και στον Snowden θα καταπλήξει ολόκληρο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι είναι συνεπής προς τις διακηρύξεις του για την σημασία της ελευθερίας του λόγου και του τύπου, ενώ θα τον ευγνωμονούν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Θα τρελάνει τους εχθρούς του στο #Deep State και στα #Media, θα προκαλέσει σοκ στον Barack Obama, στον Joe Biden και στην Hillary Clinton! Θα είναι μια κίνηση μεγαλοψυχίας που δεν θα ξεχαστεί και θα επηρεάσει θετικά την εικόνα του @realDonald Trump».

Με τις όχι τυχαίες αυτές αναφορές του, ο Oliver Stone θέλησε να εγείρει την συμπάθεια του D. Trump προς τους δύο καταδικασθέντες, υπενθυμίζοντάς του το συνεχές σφυροκόπημα που ο ίδιος δεχόταν από την ανθυποψήφιά του το 2016, την αδιάλειπτη προσπάθεια των Δημοκρατικών να τον καθαιρέσουν με τις αναπόδεικτες έως σήμερα κατηγορίες ότι ένα ξένο κράτος (Ρωσία) συνέδραμε στην εκλογή του το 2016, αλλά και τους ισχυρισμούς των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας ότι ο Assange είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τότε προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.

Την προηγούμενη εβδομάδα και ο Αυστραλός βουλευτής George Christensen του κόμματος Nationals ζήτησε από τον Trump να απονείμει χάρη στον Assange με τη φράση: «Η Hillary τον μισεί και ο Biden τον θεωρεί hi-tech τρομοκράτη. Η απονομή χάριτος θα έκανε τους Δημοκρατικούς να χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και θα ήταν «καρφί στο μάτι του βαθέος κράτους».

Αλλά και ο παλαίμαχος ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ron Paul δήλωσε πρόσφατα: «Μη δίνοντας χάρη στον Assange, o Trump θα προσφέρει χάρη στο βαθύ κράτος, το ίδιο αυτό βαθύ κράτος που τόσο ήθελε να τον ανατρέψει. Free Assange!».

Θα κάνειoTrump το βήμα; Λίαν αμφίβολο.

Δίνοντας χάρηα.θα ανατροφοδοτηθούν αενάως τα σενάρια περί «ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016» καιβ.εμμέσως θα δικαιωθούν οι ισχυρισμοί της υπερασπιστικής γραμμής του πολιτικού κρατούμενου Assange για έμμεση ανάμιξη μεγιστάνα φίλου του στην παρακολούθηση και παγίδευσή του στην πρεσβεία του Ισημερινού, όπου είχε καταφύγει. Με κατάληξη την σύλληψή του στην Βρετανία.

Αν όμως παραβεί την γραμμή και, παρά την βαρύτητα του κατηγορητηρίου, "συγχωρήσει" υπό προϋποθέσεις τους δύο hacktivists (παραβιαστές υπολογιστικών συστημάτων και ακτιβιστές) χωρίς τους οποίους όχι μόνο ο κόσμος, αλλά και ο ίδιος ο D. Trump σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του, ιδέα δεν θα είχαν για τα «παράλληλα» αφανή επιθετικά προγράμματα παρακολούθησης που τρέχει το βαθύ κράτος και για τις εκλεκτές παρέες αξιωματούχων σε καίριες βαθμίδες της αμερικανικής διοίκησης, θα έχει δώσει ένα ρηξικέλευθο μήνυμα στήριξης σε δύο ανυπότακτα κορυφαία πνεύματα της Δύσης που τόσο αγάπησε. Αυτό στην τελική είναι και το νόημα της έκκλησης του Oliver Stone.

Πηγές: The American Conservative, thenation.com