Οι Αμερικανοί αποθεώνουν τα τουρκικά drones
05/06/2021 09:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Αμερικανοί αποθεώνουν τα τουρκικά drones

Με υμνητικά σχόλια η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal δημοσίευσε εκτενές άρθρο για την τουρκική πολεμική βιομηχανία και συγκεκριμένα για τα κατασκευασμένα στην Τουρκία drones, «τα οπλισμένα, χαμηλού κόστους μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που αλλάζουν τη μορφή των πεδίων μάχης και της γεωπολιτικής», όπως γράφει.

Με διάφορες συγκρούσεις να εξελίσσονται αυτόν τον καιρό σε διάφορα μέρη του πλανήτη, η WSJ εκτιμά πως το εν λόγω προϊόν στάθηκε ικανό να μετατοπίσει την ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία, ενώ παράλληλα είναι φθηνό και αποτελεσματικό.

Συγκρίνει δε τις επιπτώσεις που θα φέρει επί του πεδίου με τα σοβιετικά Καλάσνικοφ AK-47. «Τα drones που κατασκευάζονται στην Τουρκία, με προσιτή ψηφιακή τεχνολογία, διέλυσαν τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, όπως και συστήματα αεράμυνας, των προστατευόμενων της Ρωσίας στις μάχες που διεξήχθησαν στη Συρία, στη Λιβύη και στο Αζερμπαϊτζάν», σημειώνει το άρθρο και προσθέτει πως όλα δείχνουν πως οι μελλοντικοί πόλεμοι θα διεξάγονται τόσο από φτηνά αλλά αποτελεσματικά μαχητικά σκάφη όσο και από πολύ ακριβά, εφοδιασμένα με την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία.

Σύμφωνα μάλιστα με τους συντάκτες, παρότι υπάρχουν και άλλες χώρες οι οποίες αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα σε αυτόν τον τομέα (όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ρωσία και η Κίνα), το τουρκικό επίτευγμα, το Bayraktar TB2, τράβηξε τα βλέμματα για πρώτη φορά πετώντας στον ουρανό της Συρίας το 2020.

Πηγή: newsbreak.gr