Ο Τραμπ μετριάζει την ύπαρξη επικείμενης απειλής από το Ιράν
21/05/2019 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τραμπ μετριάζει την ύπαρξη επικείμενης απειλής από το Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε χθες το βράδυ να μετριάζει την ύπαρξη επικείμενης απειλής από το Ιράν, δηλώνοντας ταυτοχρόνως έτοιμος να έχει έναν διάλογο με την Ισλαμική Δημοκρατία στην περίπτωση που αυτή κάνει το πρώτο βήμα.

"Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι κάτι συνέβη ή θα συμβεί", δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο όταν ερωτήθηκε για την ιρανική απειλή.

Στην αντίθετη περίπτωση οι ΗΠΑ θα απαντήσουν με "ισχύ", πρόσθεσε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανοιχτός σε έναν διάλογο.

"Αν τηλεφωνήσουν, βεβαίως και θα διαπραγματευτούμε, αλλά αυτό εξαρτάται από αυτούς", σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να ακολουθεί την τακτική μία κρύο μία ζέστη όσον αφορά την πρόσφατη ένταση με το Ιράν, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι ΗΠΑ δεν επεδίωξαν να αρχίσουν διάλογο με το Ιράν και είχε προσθέσει ότι η Τεχεράνη οφείλει να κάνει το πρώτο βήμα αν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με την Ουάσινγκτον.

"Τα μέσα Fake News, ως συνήθως, δημοσίευσαν ψεύτικη πληροφορία, χωρίς καμία γνώση (του θέματος), σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να ξεκινήσουν διαπραγμάτευση με το Ιράν", έγραψε στο Twitter.

"Η πληροφορία αυτή είναι ψευδής", πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο δημοσίευμα αναφέρεται.

"Το Ιράν θα μας τηλεφωνήσει όταν θα είναι έτοιμο", συνέχισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. "Εν τω μεταξύ η οικονομία τους συνεχίζει να καταρρέει --πολύ λυπηρό για τον ιρανικό λαό!", σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ