Ο Ιμάμογλου… ονειρεύεται: Θα κάνουμε την Κωνσταντινούπολη όπως την ονειρεύτηκε ο «Πορθητής»
29/05/2019 14:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ιμάμογλου… ονειρεύεται: Θα κάνουμε την Κωνσταντινούπολη όπως την ονειρεύτηκε ο «Πορθητής»

Μήνυμα με έντονο προεκλογικό χρώμα έδωσε και ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου, για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την επέτειο από την Άλωση της Πόλης.

«Η Κωνσταντινούπολη θα γίνει μία πόλη όπως την ονειρεύτηκε ο Πορθητής. Η Κωνσταντινούπολη θα γίνει ξανά μία δίκαιη πόλη. Όλα θα γίνουν πολύ όμορφα», δήλωσε, υπενθυμίζοντας το βασικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενωτικός απέναντι στους ψηφοφόρους του, λέγοντας ότι θα κάνει μία Κωνσταντινούπολη για όλους, ανεξάρτητα από γλώσσα ή θρησκεία, γιατί έτσι θέλησε κι ο Μωάμεθ ο Πορθητής.

«Ο Μωάμεθ ο Πορθητής θέλησε ο Πολίτης αυτής της πόλης- θαύμα της φύσης να ζήσει εν ειρήνη, ανεξαρτήτου γλώσσας και θρησκείας. Και το πραγματοποίησε. Τώρα θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Την ώρα που ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατακτούσε αυτή την ένδοξη πόλη, είπε ‘εμείς δεν ήρθαμε για να κατακτήσουμε τα εδάφη της, αλλά τις καρδιές της’».

Ενσωματωμένο βίντεο
Ekrem İmamoğlu@ekrem_imamoglu

Aslolan toprakları değil gönülleri fethetmektir, tıpkı Fatih Sultan Mehmet Han gibi. İstanbul'un fethinin yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Han'ın istediği gibi her kültürden, her inançtan insanın adil ve özgür bir şeklide yaşayacağı bir şehir için mücadele ediyoruz.#29Mayıs1453

Πηγή: sigmalive.com, eletherostypos.gr