Ο Ερντογάν τώρα θέλει και πυρηνικά όπλα
04/09/2019 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ερντογάν τώρα θέλει και πυρηνικά όπλα

Μιλώντας στο Κεντρικό Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολίας που διεξήχθη στο Σίβας, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων ότι είναι αλλεργικός στα επιτόκια, ότι η αγορά των S-400 θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, ότι μπορεί να πάρει η Τουρκία πυραύλους Πάτριοτ από τις ΗΠΑ, αλλά και ότι... θέλει πυρηνικά!

Ορισμένοι έχουν πυρηνικούς πυραύλους. Όχι έναν και δύο. Αλλά θέλουν να μην υπάρχουν στα δικά μου χέρια. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι. Όλα τα ανεπτυγμένα κράτη έχουν". Μάλιστα, επικαλείται έναν "πρόεδρο που δεν είναι πλέον πρόεδρος", ο οποίος σε μία συνάντησή τους του είχε πει ότι εκείνος διέθετε 7,500 πυρηνικές κεφαλές, Όμως η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν 12.500 και 15.000 αντίστοιχα. "Εγώ τι να κάνω;" είχε διερωτηθεί ο φανταστικός πρόεδρος του "σουλτάνου", με τον Ερντογάν να λέει ότι θα κάνει ότι και εκείνος.

Στη συνέχεια ανέφερε: "Υπάρχουν πυρηνικά στο Ισραήλ; Υπάρχουν. Και τους φοβερίζουν όλους με αυτά. Κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας".

Στη συνέχεια επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν για τους S-400: "Έγινε ένα περιστατικό με τους S-400 και έφεραν τη Δευτέρα Παρουσία. Είπαν δεν θα τα πάρετε. Γιατί να μην τα πάρουμε; λέγεται 'αμυντικό' και όχι 'επιθετικό' σύστημα. Άρα δεν θέλουν να πάρουμε ούτε αμυντικό σύστημα. Πήραμε. Θεού θέλοντος τελειώνει τον Απρίλιο".

Στη συνέχεια είπε ότι πέντε μέρες πριν είπε στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ ότι θέλει να αγοράσει πυραύλους Patriot, αλλά θα είναι υπό τους ίδιους όρους, με τους οποίους πήρε και τους S-400 από τη Ρωσία.

Σχετικά με την οικονομία είπε: "Είμαι αλλεργικός στο επιτόκιο, είμαι ενάντια στο υψηλό επιτόκιο, ο πληθωρισμός, έπεσε 10 μονάδες, τα επιτόκια στα δάνεια έπεσαν 8 μονάδες, στα στεγαστικά 13 μονάδες, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους επιτύχαμε ρυθμό ανάπτυξης 1,2%", δήλωσε.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι "θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας, τη σημαία μας, την ανεξαρτησία μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε εκείνους που προσπαθούν να διοργανώσουν επιχειρήσεις πάνω στην Τουρκία".

Πηγή:capital.gr