Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ αντιτίθεται στην ανάπτυξη κυανοκράνων στη Λιβύη
21/01/2020 13:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ αντιτίθεται στην ανάπτυξη κυανοκράνων στη Λιβύη

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη αντιτίθεται στην ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών στην εμπόλεμη χώρα, δήλωσε ο ίδιος στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Δεν υπάρχει αποδοχή για ξένα στρατεύματα στη Λιβύη. Επίσης δεν βλέπω να υπάρχει ετοιμότητα από τη διεθνή κοινότητα για να σταλούν στρατεύματα», φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Γάσαν Σάλαμε.

«Ως εκ τούτου, δεν στοχεύω σε μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε.

Ο Σάλαμε είπε ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να μετατραπεί η σημερινή εύθραυστη εκεχειρία σε διαρκή κατάπαυση του πυρός. Κατά την άποψή του, αυτό απαιτεί έναν μικρό αριθμό στρατιωτικών παρατηρητών μάλλον, παρά στρατεύματα του ΟΗΕ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο διπλωμάτης του ΟΗΕ υπογράμμισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός ότι τα εμπόλεμα μέρη στη Λιβύη συμφώνησαν να αναθέσουν σε μια διεθνή στρατιωτική επιτροπή να διεξαγάγει τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός.

Η επιτροπή αυτή, η σύσταση της οποίας συμφωνήθηκε στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Βερολίνο, πρόκειται να συνεδριάσει για πρώτη φορά στα μέσα Φεβρουαρίου στη γερμανική πρωτεύουσα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ