Ο Ακάρ απειλεί την Κύπρο: Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε και σήμερα ό,τι και πριν 45 χρόνια
16/11/2019 13:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ακάρ απειλεί την Κύπρο: Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε και σήμερα ό,τι και πριν 45 χρόνια

"Όπως δεν σιωπήσαμε πριν 45 χρόνια και απαντήσαμε και κάναμε αυτό που πρέπει στα βάσανα που πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας και σήμερα με τα ίδια συναισθήματα και σκέψεις είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα των αδελφών μας", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, που συμμετείχε στην τελετή επετείου για την ίδρυση του Ψευδοκράτους της "Βόρειας Κύπρου".

Ο Ακάρ ανέφερε πως "η Τουρκία υποστηρίζει πως στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, η αρμοδιότητα των θαλάσσιων περιοχών, η ισότητα των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και η ισότιμη διανομή του φυσικού πλούτου θα πρέπει να καθοριστούν με τη συμφωνία όλων των παράκτιων κρατών. Από την αρχή υποστηρίζουμε αυτό".

"Η Τουρκική Δημοκρατία ανέκαθεν εξέφραζε ότι τάσσεται υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η τουρκική προσέγγιση για σταθερότητα στην περιοχή δεν έχει κατανοηθεί από τον "Νότο”, δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο της άρσης των εγγυήσεων στα πλαίσια της επίλυσης του Κυπριακού. Στα πλαίσια αυτά η Τουρκία μαζί με την Ελλάδα και την Αγγλία είναι εγγυήτρια χώρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια δύναμη και είμαστε αποφασισμένοι όπως και χθες έτσι και σήμερα να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας στα πλαίσια αυτά.

Πηγή: capital.gr με πληροφορίες από takvim.com.tr